Kanelsnurror
Fyllning
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 dl farinsocker
- 1 dl strösocker
- 5 tsk mald kanel
Vetedeg
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 1 msk mald kardemumma
- 250 g smör
- 2 dl strösocker
- 16 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
1 ägg, 1 nypa salt och en skvätt vatten till pensling, och pärlsocker till garnering
Sockerlag
- 1 dl vatten
- ½ dl strösocker
Blanda alla ingredienser till fyllningen.
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda väl.
Ha sedan i kardemumma, smör, socker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov. Knåda i minst 10 minuter med maskin.
Dela degen i två. Kavla ut till en rektangel. Bred på fyllningen och vik på mitten. Kavla ut luftbubblor. Forma till bullar och låt jäsa på plåt i 2-3 timmar.
Pensla och garnera med pärlsocker. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Pensla bullarna med sockerlagen när de kommit ur ugnen.