Kladdkaka på kikärtspad
- 150 gram smör
- 1 ½ dl strösocker
- ½ dl farinsocker
- ½ dl russin
- 1 dl kikärtsspad (aquafab)
- ¾ dl kakao
- några bitar mörk choklad
- En näve grovt hackade hassel- och valnötter + mandel
- 1 dl kokos
- ½ tsk salt
- 1 dl vetemjöl
eller
- 150 gram smör
- 2 ½ dl strösocker
- 1 dl kikärtsspad
- 1dl kakao
- 1 dl kokos
- ½ tsk salt
- 1 dl vetemjöl
Smält margarinet i en kastrull. Häll i socker och rör ihop. Sedan kakao. Kikärtspadet och resterande ingredienser. Sist mjölet.
Smörj och skaka ut kokos i en form. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter på 175 grader.
Blir som godast efter ett par dagar i kylskåp.